«Inspiratie voor persoonlijke groei »


Ontdek het verschil tussen je ware aard en je aangeleerde gedrag

2-daagse 'Werken met het slimme onbewuste'

Persoonlijke ontwikkeling

Ontspannen succesvol in het leven staan. Is dat geen mooi perspectief? Maar hoe bereik je dat? Hoe vind je die balans? Welke rol spelen je emoties daarin en hoe beïnvloeden die je gedrag? Naast antwoorden op deze vragen krijg je met behulp van zelfreflectie nog meer inzicht in wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Gebaseerd op het gedachtegoed van Prof. Dr. Carl Gustav Jung is de Reflect methodiek ontwikkeld. Met behulp van de werking van het onbewuste gaan we aan de slag met persoonlijke ontwikkeling vanuit ieders persoonlijke beleving. Alhoewel dit een onderwerp is dat in onze maatschappij relatief weinig aandacht krijgt ervaren wij dat hierin de sleutel ligt tot ontspannen succes. Hoe meer ‘oor en oog’ je hebt voor je emoties, gedachten en wat je raakt, hoe meer wat je doet zal samenvallen met wie je bent.

Voor wie

Je merkt dat het tijd is voor een nieuwe stap, voor nieuwe ontwikkelingen. Misschien loop je regelmatig tegen dezelfde struikelblokken aan en merk je dat je dagelijkse werkzaamheden meer inspanning kosten dan dat je ontspanning ervaart. Misschien wil jij jezelf beter leren verhouden tot je collega’s of ben je eraan toe om je persoonlijke groei een boost te geven. Wat de reden ook is, het leren duiden van de verschillende aspecten uit de Reflect meting helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf én om je gemakkelijker te verplaatsen in een ander.

Programma

In twee dagen onderzoek je onder begeleiding van Bert Hage en André Benard de onbewuste aansturing van je gedrag. De eerste dag word je meegenomen in de theoretische kant van de meting. Je leert te begrijpen hoe de Reflect methodiek wordt gebruikt en maakt kennis met de analytische psychologie. Hierbij spelen de archetypen van Carl Jung een belangrijke rol. Je leert het interessante verschil tussen wat je ware aard is en welk gedrag je aangeleerd hebt.

Tijdens de tweede dag beleef je de impact van jouw meting. Wat betekent deze voor jou? Wat kun je hieruit leren over je persoonlijke geraaktheden, de aansturing van je gedrag en de productie van je emoties? Hoe kun je deze kennis inzetten bij het ontwikkelen van een breder bewustzijn en bij het benutten van je persoonlijke kwaliteiten?

Door in groepsverband verschillende profielen inhoudelijk te bespreken leer je meer over de werking van het onbewuste bij verschillende mensen. Hierbij komen ook onderwerpen aan bod als balans tussen inspanning en ontspanning, wat energie kost en wat energie geeft, reflecteren en loslaten. Met deze inspirerende manier van kijken helpen we jou op weg naar een ontspannen succesvolle manier van leven.

Data en kosten

De kosten van de tweedaagse opleiding zijn € 1.470,- exclusief BTW. Hierin zijn een intake met eigen meting, bespreking en persoonlijk profiel inbegrepen. Dranken, versnaperingen en lunch tijdens de opleidingsdagen worden door Peoplewise verzorgd.

Alle opleidingsdagen vinden van 09.00 – 17.00 uur plaats op ons kantoor aan de Anna Paulownastraat 107 in Den Haag. De eerstvolgende data waar nog plek is:

26, 27 januari;

16, 17 maart;

01, 02 juni;

21, 22 september;

16, 17 november;

Schrijf je direct in door jouw startdatum te mailen naar contact@peoplewise.nl.

Incompany

De opleiding ‘Werken met het slimme onbewuste’ is modulair opgebouwd en ook beschikbaar als in-company opleiding op een locatie naar keuze. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de tweedaagse module voor verdieping op de Reflect meting of een opleiding van 6 dagdelen waarin deelnemers de meting ook bij anderen leren afnemen.