« inspiratie door persoonlijke inzichten »


Ontdek het verschil tussen ware aard en aangeleerd gedrag

Jouw slimme onbewuste - 3 daagse training

Opleiding

Ontspannen succesvol in het leven staan. Dat is een geweldig perspectief toch? Maar hoe bereik je dat? Wij ervaren dagelijks dat hierin kennis van en reflectie op hoe jouw gedrag tot stand komt heel helpend is. Hoe ontstaan je emoties en hoe beïnvloeden geraaktheden je gedrag? Heb je eigenlijk wel zoveel te willen en te sturen als je denkt?

Gebaseerd op het gedachtegoed van Prof. Dr. Carl Gustav Jung is de Reflect meting ontwikkeld. Dit hulpmiddel geeft ons een hypothese in handen over de psychodynamiek van mensen. Hoe die psychodynamiek werkt, dat leer je tijdens deze opleiding. Je krijgt theorie aangereikt en gaat vervolgens aan de slag om je eigen gedrag onder de loep te nemen.

Programma

In drie dagen leer je en onderzoek je onder begeleiding van Bert Hage en André Benard de aansturing van gedrag. De eerste dag nemen zij je mee in de wereld van de psychodynamiek en het slimme onbewuste. Hierbij spelen de archetypen van Carl Jung een belangrijke rol. Je leert het interessante verschil tussen ware aard en aangeleerd gedrag. Je leert over wat Jung de schaduw noemde, een gebied waar onbewuste angstgevoeligheden je projecties voeden. En dus over projecties, een belangrijk element in ons gedrag en de onderlinge dynamiek tussen mensen.

Tijdens de tweede dag neem je je eigen gedrag onder de loep. Je wordt bevraagd en reflecteert op jouw gedrag. Door dit in groepsverband te doen zie je psychodynamiek aan het werk bij anderen. Hierdoor besef je dat bij iedereen zijn eigen dynamiek speelt. Het verandert je manier van kijken.

Tijdens dag drie bespreek je het huiswerk na de eerste twee dagen. Je hebt jezelf geobserveerd en deelt je inzichten met elkaar. Om vervolgens te kijken wat je nu te doen staat.

Voor wie

Je bent eraan toe om je persoonlijke groei een boost te geven. Je bent daarbij nieuwsgierig naar hoe gedrag tot stand komt. Misschien loop je regelmatig tegen dezelfde struikelblokken aan en ben je benieuwd naar die patronen. Of wil jij jezelf beter leren verhouden tot je collega’s en vraag je je af waarom je met je ene collega toch echt beter door een deur kunt dan met de andere.

Wat de reden ook is, begrijpen hoe de aansturing onder gedrag werkt helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf én om je gemakkelijker te verplaatsen in een ander.

Kosten en inschrijving

De kosten van de driedaagse opleiding zijn € 2.170,- exclusief BTW. Hierin zijn een intake met eigen meting, bespreking en persoonlijk profiel inbegrepen. Dranken, versnaperingen en lunch tijdens de opleidingsdagen worden door Peoplewise verzorgd.

Alle opleidingsdagen vinden van 09.00 – 17.00 uur plaats op ons kantoor aan de Anna Paulownastraat 107 in Den Haag.

Check hieronder voor welke data er nog plek is en schrijf je direct in door deze opleiding toe te voegen aan je winkelmand.


In company

De opleiding ‘jouw slimme onbewuste’ is ook beschikbaar als in-company opleiding op een locatie naar keuze.

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op!

Bestellen

Helaas hebben we op dit moment geen specifieke datum beschikbaar. Blijf onze website regelmatig bezoeken voor updates over nieuwe data.