«Het fundament onder de Reflect meting »

Duik dieper in de unieke wereld van het allesbepalende onbewuste.

Verdiepende leergang ‘Werken met het slimme onbewuste’

Opleiding

Verdiep én vergroot de kennis die je tijdens de vierdaagse opleiding hebt opgedaan.

Tijdens de vervolgopleiding leer je het begrippenkader van de psychodynamica en analytische psychologie op een breder niveau kennen en toepassen.

Je gaat op ontdekkingsreis door de menselijke psyche, van het bewuste tot het persoonlijk en collectief onbewuste. We doorlopen de bouwstenen van het persoonlijk onbewuste en geven hier betekenis aan. Je leert werken met complexen, schaduw, animus, anima, de verdrongen functie en het Zelf. Ook het aantal archetypen dat we behandelen wordt uitgebreid van acht tot twaalf.

Waar je in de vierdaagse met name bezig bent geweest met praktisch begrip van de Reflect methode, krijg je in deze vervolgopleiding een breder theoretisch kader aangereikt. Ook hierbij ga je aan de slag met je eigen individuatieproces. Juist door het zelf te doorleven, je beter bewust te worden van je eigen individualiteit en hoe je jezelf onderscheidt, kun je een ander beter helpen om de volgende stap in diens ontwikkeling te maken.

Voor wie

De vervolgopleiding tot Reflector is bedoeld voor deelnemers die de vierdaagse opleiding ‘Werken met het slimme onbewuste’ hebben afgerond en voor wie deze kennismaking naar meer smaakt. Voor degenen die hun kennis op theoretisch vlak verder willen verbreden en de diepte in willen duiken met de kennis die ze al hebben.

Wil jij het werkveld van de analytische psychologie breder kunnen inzetten in coaching, in gesprekken met anderen of gewoon in je eigen leven? Dan is deze opleiding geschikt voor jou!

Programma

In een periode van acht opleidingsdagen krijg je uitgebreide toelichting op diverse onderwerpen, leer je de theorie toepassen in de praktijk en onderzoek je jouw eigen beleving met betrekking tot deze onderwerpen.

Alle dagen vinden plaats op ons kantoor. Gedurende deze periode krijg je leesmateriaal om achtergrondkennis op te bouwen en opdrachten om te oefenen met de materie die je aangereikt krijgt. Je gaat actief aan de slag met het toe-eigenen en in de praktijk brengen van de theorie, brengt in kaart wat bepaalde onderwerpen voor jou betekenen en bespreekt je bevindingen tijdens de volgende lesdag binnen de groep.

Data en kosten

De kosten van de achtdaagse opleiding zijn € 3.240,- exclusief BTW. Schrijf je in om jouw kennis te verbreden door een mail te sturen naar contact@peoplewise.nl.

2022-2023
6 en 7 oktober, 3 en 4 november, 8 en 9 december, 19 en 20 januari.


Alle opleidingsdagen vinden plaats van 09.00 uur tot 17.00 uur aan de Anna Paulownastraat 107 in Den Haag.