«Leer betekenis te geven aan raakbaarheid en stimuleer persoonlijke groei »


Gun jezelf en anderen ontspannen succes met behulp van het onbewuste

'Werken met het slimme onbewuste' 4-daagse opleiding

Opleiding

Ontspannen succesvol in het leven staan. Voor iedereen betekent dat iets anders. Net zoals de realiteit betekenis heeft in persoonlijke zin. Jouw beleving van de feiten is soms heel anders dan de beleving van een ander in dezelfde situatie. Hoe werkt dat? Hoe wordt ons gedrag aangestuurd en hoe komen onze emoties tot stand?

Gebaseerd op het gedachtegoed van Prof. Dr. Carl Gustav Jung is de Reflect methodiek ontwikkeld om hier zicht op te krijgen met behulp van de werking van het onbewuste. We gaan aan de slag met persoonlijke ontwikkeling vanuit de persoonlijke beleving. Alhoewel dit een onderwerp is dat in onze maatschappij relatief weinig aandacht krijgt ervaren wij dat hierin de sleutel ligt tot ontspannen succes. Hoe meer ‘oor en oog’ je hebt voor je emoties, gedachten en wat je raakt, hoe meer wat je doet zal samenvallen met wie je bent.

Voor wie

Je bent actief als leidinggevende, coach, HR-professional, adviseur, trainer, assessor, recruiter of psycholoog en je wil het authentiek potentieel van mensen aanspreken en helpen ontwikkelen.

Met behulp van onder meer de Reflect meting en de manier van luisterend bevragen uit de Reflect methodiek, creëer je vanuit iemands geraaktheid bewustwording op patronen.

Toepassingsgebieden

Daar waar het gaat over persoonlijk leiderschap en waar interactie tussen collega’s van groot belang is. Daar waar personen zijn vastgelopen of op het punt staan om vast te lopen. Of daar waar de match tussen wie iemand is en wat iemand doet een rol speelt.

Wij zetten de methodiek in bij organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, coaching, leiderschap ontwikkeling, management development, assessments, loopbaanbegeleiding, burn-out preventie, re-integratie en therapie.

Programma

‘Werken met het slimme onbewuste’ is een praktische opleiding waarin je onder begeleiding van Bert Hage en André Benard de onbewuste aansturing van gedrag onderzoekt. Je leert werken vanuit kennis en concepten uit de analytische psychologie waarbij de archetypen van Carl Jung een belangrijke rol spelen. In de toepassing van de methodiek ga je niet alleen aan de slag met anderen, maar kijk je ook naar de aansturing van jouw eigen onbewuste.

Je leert de Reflect meting uit te voeren en een ander effectief te bevragen over zijn persoonlijke geraaktheden met behulp van hypotheses uit de meting over de aansturing van gedrag en productie van emoties.

Gedurende de vier dagen krijg je zo voldoende handreikingen en oefenmomenten om, na afronding van de opleiding, zelfstandig met de Reflect meting te kunnen werken.

De studiebelasting voor deze opleiding is maximaal 8 uur per week. Dit bestaat uit het lezen van studiemateriaal en het uitvoeren van proefmetingen. Na afloop van de opleiding kun je meerdere keren per jaar deelnemen aan supervisie bijeenkomsten om casussen uit de praktijk te bespreken en je kennis up to date te houden.

Data en kosten

De kosten van de vierdaagse opleiding zijn € 2.780,- exclusief BTW. Hierin zijn een intake met eigen meting, bespreking en persoonlijk profiel, lesmateriaal, 5 linkjes om digitaal metingen af te kunnen nemen met bijbehorende 5 profielen en 2 keer supervisie inbegrepen. Dranken, versnaperingen en lunch tijdens de opleidingsdagen wordt door Peoplewise verzorgd.

Alle opleidingsdagen vinden van 09.00 – 17.00 uur plaats op ons kantoor aan de Anna Paulownastraat 107 in Den Haag. De opbouw betreft 2 modules van 2 dagen. De eerstvolgende data waar nog plek is.

26, 27 januari en 9, 10 februari 2023;

01, 02 juni en 15, 16 juni 2023;

21, 22 september en 5, 6 oktober 2023;

Schrijf je direct in door jouw startdatum te mailen naar contact@peoplewise.nl.Incompany

De opleiding ‘Werken met het slimme onbewuste’ is ook beschikbaar als in-company opleiding op een locatie naar keuze. Supervisie bijeenkomsten na afloop kunnen zowel op locatie als bij ons op kantoor worden gevolgd.

Vervolgopleiding

Voor verdere verdieping op de opleiding bieden we onder andere diverse workshops en webinars aan. Kun jij geen genoeg krijgen van de materie en ben je op zoek naar een breder begrip van de analytische psychologie? Volg dan de 8-daagse vervolgopleiding.