« Het is zo verhelderend om te zien hoe in korte tijd patronen zichtbaar worden. Het is herkenbaar en constaterend in plaats van kwalificerend. »

André
Assessment psycholoog

Praktische inzichten uit onbewuste processen

In gesprek met André

Eind mei 2022 begon André aan de driedaagse opleiding ‘Werken met het slimme onbewuste’. Als ervaren assessment specialist zag hij deze opleiding als een mooie kans om zijn kennis over onbewuste processen verder uit te breiden. Na afronding van de opleiding spraken we met hem over zijn ervaringen en de manier waarop hij de geleerde stof toepast in de praktijk.

Ontspannen succesvol leren

‘Gelijk als je binnenkomt merk je dat ‘ontspannen succesvol’ echt in de cultuur zit van Peoplewise. Je merkt hoe er tijdens de opleiding ruimte wordt gecreëerd om op een ontspannen, veilige en tegelijkertijd leuke manier met jezelf en anderen bezig te zijn’ vertelt André. ‘De opleiding is toegankelijk en je ziet direct de kracht van de methodiek. Het is zo verhelderend om te zien hoe in korte tijd patronen zichtbaar worden. Het is herkenbaar en constaterend in plaats van kwalificerend.’

Een van de dingen die in het gesprek duidelijk naar voren kwam is dat iedereen raakbaarheden heeft. Juist door ons hier bewust van te worden ontstond er een veilige omgeving waarin iedereen welkom was om diens kwetsbaarheden te delen. Vanuit deze gelijkwaardigheid ontstond er openheid binnen de groep en kwamen er al snel verhalen op gang waar iedereen zijn of haar inzichten uit wist te halen.

Praktische toepassing binnen 3 dagen

Gedurende de driedaagse opleiding ligt de focus op het vertrouwd raken met de methodiek. Je wordt uitgenodigd om de materie eigen te maken door te oefenen en zo veel mogelijk inzichten te verzamelen. Hierdoor leer je niet alleen anders te kijken naar je eigen handelingen en patronen maar ook naar die van anderen.

André gaf hier een mooi praktisch voorbeeld van.

‘Na de driedaagse opleiding werd ik door een bedrijf gevraagd om als acteur op te treden tijdens een assessment. Dankzij mijn nieuwe inzichten was het me tijdens het rollenspel al zo duidelijk wat het gedrag en de originaliteit van de kandidaat was dat ik dat na afloop direct kon teruggeven. Het mooie was dat de kandidaat dit direct herkende als de thematiek die op dat moment speelde. Het was prachtig om te zien hoe je de materie direct zo kunt toepassen dat een ander inzicht krijgt in zijn onbewuste aansturing en de patronen die daarbij horen.’

Ondersteun anderen én jezelf

Wil jij de invloed van de Reflect methodiek ervaren om anderen te helpen aan inzichten uit hun onbewuste processen? Schrijf je dan in voor de volgende driedaagse.

Mocht je voor deelname nog vragen hebben, laat het dan gerust weten! We staan je graag te woord.