Opleiding 'werken met het slimme onbewuste'

Je bent actief als leidinggevende, coach, HR-professional, adviseur, trainer, recruiter of psycholoog en je wilt graag het authentiek potentieel van mensen aanspreken en helpen ontwikkelen en werken met de impact van onbewuste drijfveren. Je bent geïnteresseerd in het leren werken met het slimme onbewuste en je bent bereid om hiermee tijdens de opleiding ook zelf aan de slag te gaan onder de professionele begeleiding van de docent.

Zinvol werk en duurzaam succes

In de huidige tijd zoeken steeds meer mensen naar zinvol werk en duurzaam succes. De behoefte aan succesvol functioneren en tot je recht komen zonder je authenticiteit te verliezen neemt toe. Wat je in de wereld wilt zetten sluit aan bij je bezieling. Zo ben je ontspannen succesvol.

Je zult dit ongetwijfeld herkennen. Ook in jouw werk is het belangrijk dat mensen in hun kracht staan zodat zij succesvol zijn in wat de organisatie van hen verwacht, op een manier die van nature bij hen past.

Peoplewise kan je ondersteunen en verrijken met de Reflect methodiek. Aan de hand van de stappen in het model ontstaat inzicht in onbewuste gedragsaansturing. Je wordt je bewust van waar je van nature goed in bent en wat aangeleerd, en daarmee kwetsbaar, gedrag is. Testen wijzen juist vaak dit gedrag aan als je sterke kant omdat je daar heel goed in bent geworden. Samen maken we inzichtelijk waarom je zo goed bent in je ‘aangeleerde’ gedrag, wat het je oplevert en wanneer het je energie kost. Om van daaruit je originaliteit verder te ontdekken en uit te bouwen.

Analytische psychologie

Het Reflect model en de bijbehorende meting zijn gebaseerd op onderzoek naar de onbewuste aansturing van gedrag en competenties. Het maakt gebruik van kennis en concepten uit de analytische psychologie, waarvan de Zwitserse psychiater Prof. dr. Carl Gustav Jung de grondlegger is. Hij werd beroemd vanwege zijn onderzoek naar het persoonlijk en collectief onbewuste van de mens en vanwege zijn onderzoek naar complexen, schaduwwerking en archetypen.

Toepassing van de opleiding in de praktijk

Je gebruikt de inzichten vanuit de Reflect methodiek bij organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, coaching, leiderschap ontwikkeling, management development, assessments, loopbaanbegeleiding, burn-out preventie en re-integratie.

Informatie over de opleiding

Je volgt een opleiding van 3 dagen waarna je bekend bent met de stappen in het model en in staat bent om te werken met de Reflect meting. De opleiding is tevens een onderzoek naar je eigen slimme onbewuste. Je leert het instrument toepassen op jezelf en op anderen. Als Reflect practitioner of Reflector ben je in staat om de Reflect meting te duiden. Je kunt je medewerker / coachee bevragen op de werking van het profiel in de dagelijkse (professionele) praktijk en daarmee het gesprek erover in gang zetten en stimuleren.

De opleiding wordt gegeven door Bert Hage.


Bijeenkomsten

Twee aaneengesloten dagen van 09.00 – 17.00 uur en de 3e dag drie weken later van 09.00 – 17.00 uur. De groepsgrootte bedraagt maximaal 8 deelnemers.

Data
De eerstvolgende opleiding waar nog plekken beschikbaar zijn vindt plaats op 4 en 5 november. De derde dag is op 19 november.

Locatie

Den Haag, Anna Paulownastraat 107.

Investering

De kosten voor de opleiding bedragen € 1.740,- excl. BTW, inclusief: intake, eigen meting en bespreking, lesmateriaal en materialen om metingen af te kunnen nemen. De drank, versnaperingen en lunch tijdens de opleidingsdagen wordt door Peoplewise verzorgd.

Studiebelasting: maximaal 2 uur per week. Dit bestaat uit het lezen van studiemateriaal en het uitvoeren van proefmetingen.


In-company

Het is ook mogelijk om deze opleiding in-company te organiseren.

Mogelijk vervolg

Verdere verdieping is mogelijk in onze Reflect coachopleiding. Hierin leer je om hypotheses op te stellen aan de hand van het profiel, waarmee je in gesprek met het individu zicht krijgt op mogelijke patronen en projecties. Dit helpt het individu in het beschouwen van zichzelf en de interactie met de omgeving en wat daaruit te leren is.

Indien je interesse hebt kun je je aanmelden via info@peoplewise.nl of je kunt contact opnemen met Bert Hage via 070-4278600.