« Wat veroorzaakt jouw spanning en welk gedrag helpt jou in je kracht »


Training 'omgaan met spanning'

Opleiding

Peoplewise is expert op het gebied van de aansturing van gedrag en dynamiek in samenwerken. Het denken, voelen en willen van een mens worden samen ook wel je psyche genoemd. Gedachten die je hebt, emoties die je ervaart en je reacties die daarmee samenhangen komen voort uit je psyche. Dus ook hoe je je gedraagt en hoe je met stress omgaat. Daarom is het eigenlijk best vreemd dat we zo weinig weten over de werking van de psyche. Want in ons leven en onze omgang met anderen speelt dit voortdurend een rol.

Tijdens deze korte, intensieve training maak je kennis met je eigen psychodynamiek. Die is voor iedereen anders. Zo kan eenzelfde situatie voor de één stress geven en voor de ander niet. De combinatie van individuele verdieping en groepswerk maakt dat je in korte tijd de jou eigen dynamiek herkent, die speelt tussen de gebeurtenissen in de buitenwereld en de triggers in je binnenwereld. Je gaat herkennen wat er gebeurt. En dan begrijp je ook waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt. Dat geeft je de ruimte om er anders mee om te gaan.


Voor wie

Loop je vaak te piekeren? Lig je wel eens wakker en maak je je zorgen? Kortom, heb je meer stress dan goed voor je is? Dan is deze training misschien wel iets voor jou. Wat gaat helpen is dat je begrijpt waar je gedrag vandaan komt. Je bent je bewust van de stress, die is heel echt! Dát bewustzijn maakt je blijkbaar niet los van de spanning. Waarschijnlijk speelt er onbewust iets. Daar kom je achter door met onze hulp te onderzoeken waar je op aanslaat. Je psyche geeft je als het ware feedback door middel van je gevoelsbeleving op mensen en gebeurtenissen. Daar geven we met elkaar betekenis aan.

Hoe ziet de training eruit

Nadat je eerst individueel op je vraag reflecteert geven wij je een inkijkje in je psychodynamiek. Gedachten die je hebt, emoties die je ervaart en je reacties die daarmee samenhangen komen voort uit je psyche. Hoe vertrouwder je raakt met de dynamiek in je psyche, hoe sneller je zelf weer in balans bent wanneer je onder druk staat.

Je leert samen met je mede-deelnemers op een andere manier te kijken naar stresssituaties en hoe je hier vanuit je eigen kracht mee om kunt gaan. We reiken je theorie aan waardoor je begrip krijgt over je bewustzijn en het onbewuste. Met behulp van rollenspellen oefen je om ander gedrag in te zetten. Gedrag dat écht bij jou past. Dat doen we het tweede dagdeel nog eens. Hierdoor krijg je concrete handvatten om na de training anders met stress triggers om te gaan. Je bent mentaal meer weerbaar!

Kosten en doorlooptijd

De investering voor deze training is € 770, - exclusief BTW.

Dit is inclusief Reflect meting, een uitgebreid online individueel gesprek en 2 dagdelen op locatie. Er zit meestal 2 weken tussen de dagdelen op locatie.

Interesse? Of vragen over Training 'omgaan met spanning'?